• Günlükler

    1. Ülkemizin Counter Strike alanında en iyi oyuncularından biri olarak bilinen ve en iyileri ile rekabete girebilecek bir oyuncu olan Bartu mSx tpc’yi daha yakından tanımaya ne dersiniz? Gelin isterseniz başarılı oyunuyla, gururumuzu yakından tanıyalım.

       

      • Çoğunlukla oyunlarda kullandığı nick olan mSxtpc ile bilinen Bartu Han, 5 Haziran 1998 tarihinde doğdu. Günümüzdeki çoğu CSGO oyuncusu gibi 1.6 ile Counter Strike macerasına atılan Bartu; ESL, ve ESEA Organizasyonların’ da 2012 Counter Strike 1.6 Turnuvalarına Türk amatör takımı adına 5. sırada boy göstermiştir lakin profesyonel kariyerine 2021 yılında Counter Strike: Global Offensive ile başlamıştır.
      • Zaman ilerledikçe ön plana çıkmaya başlayan CS:GO furyasıyla birlikte 2015 yılında CS: GO’ya geçiş yapan oyuncu, Heaven Esports ‘un kurulmasıyla birlikte günümüz Mart ayında SS bünyesine dahil oldu.
      • Bartu mSx tpc, İlköğretimin ilk yıllarında Counter-Strike ile tanışmıştır. video oyunlarına her zaman tutkusu olan genç oyuncunun,Arkadaşı tavsiyesi ile 2012 Yıllarında Counter Strike 1.6’da sözü edilen ESEA,ESL turnuvalarına katılmıştır. bugüne kadar asla Esporda kariyer yapmayı aklının ucundan bile geçirmemiştir.
      • Bir endüstri sporunun ne kadar harika hale geldiğini ve isteyenin istediği kadar video oyunları oynamanın mümkün hale geldiğini gördükten sonra, bu hayalin peşinden koşmaya karar vermiştir ve karşılığınıda almaya başlamıştır.
      • Bartu mSx tpc harika bir kişiliğe sahip, bu yüzden tüm oyun arkadaşları onunla harika ilişkiler paylaşıyor ve herkes onunla birlikte oynamanın bir zevk olduğunu söylüyor. takımın kimyası olan, bu genç adam için önemli olan şey takım ilişkisidir takım içinde bilgi alışverişi onun için en değerli şeylerden biridir.
      • Counter-Strike’ın profesyonel tarafı hoşlandığı şeydir. Her zaman profesyonel bir sporcunun yaşam tarzına sahip olmak istediğinden ötürü. Bir zamanlar istediği gibi bir futbolcu olarak kariyer yapamadı, ancak Counter-Strike, çok minnettar olduğu kaderi oldu.

       

      MSX TPC CSGO AYARLARI 2021 VE KULLANDIGI EKİPMANLAR!

      Bartu mSx tpc CSGO Ayarları ve Kullandığı Ekipmanlar

      CS:GO’nun En İyi Oyuncuların’dan Bartu“mSxtpc” Han’ın oyun ayarlarını ve kullandığı ekipmanları biliyor musunuz? MSXTPC cfg ve MSXTPC crosshair veya MSXTPC ekipmanları diye aramaya son!

      DPI olarak 400 değerini kullanan bartu mSx tpc, USB Rate olarak da 1000’i tercih ediyor. Bunun yanı sıra Windows sensitivity değerini 6 olarak kullanan oyuncu, in-game sensitivity ayarlarındaysa 1.35’i tercih ediyor. 1024 x 768 görüntü ayarlarında CS:GO oynayan oyuncu, 4:3 görüntü seçeneklerini tercih ediyor.

      DONANIM :

      CPU: i9-9900K GPU: RTX 2080TI MSI 

      RAM: XPG Spectrix (4×8) 

      Anakart: MSI Z390 MEG 

      Case: Cooler Master MasterCase 

      Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid 

      PSU: Cooler Master Vanguard 

      EKIPMAN :

      Klavye: Corsair K95 Platinium 

      Mouse: Corsair Dark Core 

      Mouse Pad: Corsair MM1000 

      Headset: Corsair Void Pro Wireless 

      Mic: Rode NT USB

      MOUSE AYARLARI :

      Bartu mSx tpc -Mouse Ayarları

      Windows sensitivity: 6/11

      In-Game sensitivity: 1.35 

      Zoom sensitivity ratio: 0.95 

      DPI: 400 

      Hertz: 1000Hz 

      Raw input: Off Mouse 

      Acceleration: Off  R

      ESOLUTION :

       4:3 1444×1080 “Streched”   

      Crosshair

      cl_crosshairstyle 4;cl_crosshairsize 2.659695;cl_crosshairgap -1.643738;cl_crosshairthickness 1.025053;cl_crosshair_drawoutline 0;cl_crosshairdot 0;cl_crosshaircolor 5;cl_crosshaircolor_r 4.006591;cl_crosshaircolor_g 255;cl_crosshaircolor_b 255;cl_crosshairusealpha 1;cl_crosshairalpha 255;cl_crosshairgap_useweaponvalue 0;cl_crosshair_t 0,

      Viewmodel

      viewmodel_fov 68;viewmodel_offset_x 2.5;viewmodel_offset_y 0;viewmodel_offset_z -1.5;cl_righthand 1;viewmodel_presetpos 3

      Weapon Movement

      cl_viewmodel_shift_left_amt 1.5;cl_viewmodel_shift_right_amt 0.75;viewmodel_recoil 0;cl_bob_lower_amt 5;cl_bobamt_lat 0.4;cl_bobamt_vert 0.25 bartu msx tpc

      Bartu “mSxtpc” Han Sosyal Medya Hesapları

      Sometity - Bartu "mSxtpc" Han
       
      Reklamlar

      1359e8a4c9432a03e5e3e425f49259e1.jpg

    2. İnceleme

       Hazır ikinci oyunun da çıkmasına az kalmışken ilk oyunu bir inceleyeyim dedim. İlk çıktığı zamanlarda adını bile duymamıştım. Arkadaşlarım Shadow of Mordor oynadın mı dediği zaman o ney ki deyip kalıyordum. Çıktığından haberimin olmamasının sebebi çıktığı zaman bende henüz oyunu kaldırabilecek bir bilgisayar olmamasıydı. Arkadaşımın evine gidip oynuyordum ama ne oynadığımı pek bilmiyordum açıkcası. Zamanı gelip bana bilgisayar alınınca da oyunun korsan versiyonunu indirip oynamıştım. Fazla ilerleyemeden oyunu da silmiştim zaten. Ama içimde oyunu oynama isteği hala vardı. Tekrar da yüklemek istemedim, malum oyun korsan yüklesem baştan başlayacaktım. Ben de kim uğraşacak dedim ve uzun bir süre öyle bıraktım. Aradan 1 sene geçti yaz indirimleri zamanında oyun ve bütün DLC paketleri 20 TL'ye düştü. Fırsat bu fırsat dedim direk aldığımla indirdim. 45 GB'a yakın bir indirme yaptıktan sonra " Deyse bari 45 GB az değil şimdi. " dedim kendime. Oyuna bir girdim çıkmak bilmedim. Sürekli oynuyordum. Şimdi gelelim bu oyunun neden oynanması veya oynanmaması gerektiğine.

      598a1d89d1c2b_ShadowofMordor.PNG.43e0e5e8c3794d6da7a79cbc218cbe7f.PNG

       Hikaye

       Kara Kapılar'da konuşlanmış bir Gondor garnizonunun kaptanı olan "Ranger" Talion, bu bölgeyi korumakla ve Mordor'u gözlemekle sorumlu. Ancak bir gün Talion'ın garizonu, üç tane Kara Númenórean'ın liderliğindeki Uruklar tarafından saldırıya uğruyor. Oyun boyunca bir bir karşılaşacağımız bu üç kötü kaptanın isimleri ise Sauron'un Çekici, Sauron'un Kulesi ve onların lideri Sauron'un Eli. Talion, eşi Loreth ve oğlu Dirhael bu üçlü tarafından ele geçiriliyor ve Kara El tarafından bir ayinle infaz ediliyorlar. İnfazın amacı ise Elf Lordu Celebrimbor'u geri getirmek ve onu kötü amaçları için kullanmak. Ayin sırasında Talion'ın eşi ve oğlu ilk infaz edilenler oluyor. Celebrimbor ise boğazı kesilen Talion ile birleşiyor ve onu ölümden kurtarıyor. Ancak bir tayf olarak geri dönen Celebrimbor'un hafızası yerinde değil. İki kahramanımız, Celebrimbor'un kim olduğunu bulmak ve Talion'ın intikamını almak için birlikte yola düşüyorlar.

      middle-earth-shadow-of-mordor-4.jpg.8e2a2cf22742351e6b2d1220ef79efa7.jpg

       ( OYNARKEN HİKAYESİN ZERRE UMURSAMADIĞIM İÇİN BU HİKAYEYİ OYUNGEZER'İN KENDİ SAYFASINDAN ALDIM. )

       OYNANIŞ

       Bana kalırsa bir oyunu oyun yapan, onu oynamamı sağlayan asıl etmen oynanabilirlik - oynanıştır. Rahat kontroller, kamera açısı, saldırı - savunma sistemi gibi. Bu oyunda bunların 1'i dışında hepsi çok rahat. Ben oyunu klavye - mouse üzerinden oynamadım o yüzden aslında o öyle değil derseniz bilemem. Kontroller üzerinden yorumlarımı yapacağım. Biri dışında hepsi rahat dedim çünkü bana rahat gelmeyen tek şey kayaların üzerinden kendimizi boostlayıp koşarken kamerayı çevirmek. Kontrollerda gerçekten işkence. Az çeviriyorsun dönmüyor çok çeviriyorsun 0 çiziyor. Bana kontroller açısından sorun yaşatan tek şey buydu. Oyunun saldırı - savunma sisteminin iyi olmasının yanı sıra size gerçekten bunu hissettirmesi. O kılıcı savurduğunuzda düşmanı gerçekten kestiğinizi veya kafasını kestiğinizde o ağırlığı hissettiriyor oyun size. Bazı oyunlarda olduğu gibi boşluğu kesmiş gibi hissetmiyorsunuz. Hah bir de hatırlamışken hayvana binme olayı. Yaratık... Amaaaan neyse ne. Zaten Orta Dünya Evrenini bilmiyorum. İlgilenmiyorum açıkcası da. Ne kadar gerçekçi ya da değil bilmiyorum. Dediğim gibi de ilgilenmiyorum zaten. Neyse ne asıl konuya dönelim. Binicilik. 

       O kadar gereksiz bir eklenti ki. Yani gerçekten hiç gerek yok. Zaten harita çok küçük bir de doğru yeteneğe verirseniz resmen yarış arabası gibi gidip gelebiliyorsunuz. Fast Travel da cabası. Ama bunlar olmasa da neden yok derdim açıkcası. Ne iyi etmişler de koymuşlar diyelim.

      Atmosfer

       Oyunun adı Middle Earth Shadow of Mordor. "Middle Earth" "MİDDLE". Peki bu oyun bize Orta Dünya atmosferini nasıl yansıtıyor. Yansıtmıyor. Tamam hikayedeki bazı karakterler "gerçek" Orta Dünya hikayesinde yer alsa da oyunun Orta Dünyada geçtiğini kanıtlayan tek şey adı. Mordor'da konuşlanmış Uruklar tarafından işkence verilen ve kölelik yaptırılan insanlar sanki bilerek gitmiş oraya gibi. Etrafta boş boş yürüyorlar bazen koşup kaçtıkları falan oluyor da sanki ebelemece oynuyorlar. Bana işkence edilse acıdan avazım çıktığı kadar bağırırım. Bu adamlara vuruyorlar Gık demiyor herifler. Oradaki korkuyu hissettirme açısında çok zayıf. Harita çok ruhsuz bir kere. 2012 yılında çıkan FarCry 3 adaları ile bir kıyasladım da. Adamlar cidden yapmış yani o dünyayı. Oradaki ekosistem olsun manzara olsun, dağlar tepeler falan çok hoş. Bir kaplanı geyik kovalarken görebiliyordunuz. Bu oyunda ise yok. Yani o sistem yok demiyorum direk canlı yok. Uruklar ve köleleri var. Ha az önce bahsettiğim şu binekler var diyorsanız onlar zaten başı boş dolaşan şeyler değiller. Köpek at karışımı olan şey genelde kafeste oluyor. Büyük dev olan da arada çıkıyor. Random event gibi resmen hiç canlı hissettirmiyor. Assassin's Creed'in o salak NPC'leri bile bundan daha canlı hissettiriyor. Ha oyunu oynarken bunu ne kadar taktım. Hiç. Çünkü amacım o "BOŞ" olan haritayı gezmek değil Sauron Ordusundaki Urukları teker teker ele geçirmek olduğu için etraf hiç dikkatimi çekmedi bile. Gelelim o NEMESİS kısmına.2720301-1151812676-27100.thumb.jpg.3e8ec3316ac9870532db023a0211f3c7.jpg    2014-10-21_00001.thumb.jpg.199558e3cd7e71b9267e2564a75d8f4a.jpg

      maxresdefault.thumb.jpg.12b4372ec7442ed995e252f19439307f.jpg

      Assassin's Creed ile kıyaslamak için fotoğrafı koyarken fark ettim de NPC'ler cidden boşmuş. xD 

       

      Sauron Ordusu

       Daha önce hiçbir oyunda görmediğim ve bu oyunda görünce de acayip zevk alıp saatler boyunca oynadığım bu sistem benim için oyunu kurtaran sistem. Oyunda bir müddet ilerledikten sonra karakteriniz gerekli yeteneği aldığı zaman bütün ana görevi bırakıp ordu kurmaya başlıyorsunuz. En azından ben öyle yaptım. Talion ( Ana karakter ) oyunun on çeyreğinde düşmanları ele geçirme özelliği kazanıyor ve bu sadece küçük Uruklarla sınırlı değil. Warchief denen üst düzey Uruklarda bile işe yarıyor.

       Orada burada gezerken bir Kaptan buluyorsunuz ve onu ele geçiriyorsunuz. Ama her Kaptanın ve Warchief'in zayıflıkları ve dirençleri var. Bunları öğrenip ona göre saldırı yapmanız gerekmekte. Misal adama uzaktan saldırı ( Ok ) işlemiyor, patlamadan ve ateşten korkmuyor, yakın dövüş bitirme hareketleri işe yaramıyor. Neredeyse ölümsüz bir adam. Ama adam yırtıcı hayvanlardan korkuyor. Daha önce bahsettiğim kafesteki o hayvanı adama salıp korku içinde kaçırtırken arkadan gelip adamı ele geçirebiliyorsunuz. Veya öldürürsünüz o size kalmış. Daha sonra Warchief hakkında bilgi alıp 2-3 adamıyla beraber dolaştığını öğreniyorsunuz. O 2-3 adamı öldürüp adamı tek de bırakabilirsiniz fakat ele geçirip savaş meydanında korumalarının olduğunu düşünüp onlarla beraber adama saldırıp şaşkınlık içinde öldürülmesini veya korkup kaçmasını da izleyebilirsiniz. Şahsen be ikinci seçeneği tercih ettim. Hatta bununla da yetinmedim o adamı da ele geçirdim. Oyunda ele geçirdiğiniz Uruklar genelde 7 Seveyide başlıyor. Bir Urukun zırhları ve kılıcı çok hoşuma gitmişti ve o Uruk'u 30 seviyeye kadar çıkarttım. Her bir savaş kazandığında 1 seviye atlıyor. 23 ayrı meydan muharebesinde adamı ön safa koydum ve 15'e 15 kişilik meydan savaşlarında adama yardım edip hep kazandırdım. Oyunun sonlarına doğru savaşmamız gereken diğer Warchief'ler olduğunu bilmiyordum. 2 orduyu birbirine girdireceğimiz hiç aklıma gelmemişti. O adam 30 seviye diğerleri 10 - 15 - 8 - 9 gibi komik rakamlar. Savaş başladığı zaman benim arkamda 30 kişi onlarda ise 60 - 70 kişi. Dedim herhalde kaybettim. Ama o kadar uğraş sonucu 30 seviyelik adamım diğer Warchief'e tek attı ve diğer Urukların yarısı savaşmadan korkup kaçtı. O an o kadar zevk aldım ki.

       Hani filmlerde olur ya iki ordu karşı karşıya durur sonra kral o en karizmatik güçlü kaslı herifi çağırır. Truvada var böyle bir sahne. Sonra diğeri de adamını çağırır ve o adam ona tek atar ya. Aynen öyle oldu. O tatmin duygusu. Adamın tek yeyişini, kafasının havada kuş misali uçmasını izlemek öyle zevkli ki. Öhm Öhm. Ama bir olay var ki benim bu bütün tatmin olma duygumun zevkimin içine etti. Savaş bittikten sonra askerlerime tekrar bir göz atayım dedim ordu ekranına girdim ve... Evde bir bağırış bir çığlık, öfke küfürler! O saatlerce kastığım aşırı havalı her şeye tek atam 30 seviyelik adamım gitmiş hatta bütün ordum gitmiş yerine yeni düşmanlar gelmiş. NİYE LAN NİYE SAVAŞI BİZ KAZANMADIK MI ASKERLERİM NEREDE!!! Sen onlarca saat uğraş adamı tanka çevir gözünden lazer atsın uçsun kaçsın tek parmakla adam öldürsün sen gel sıfırla. LAN NİYE!!! Tabi sonrasında yeniden ordumu düzenleyip tek atmaya devam ettim bu beni yıldırmadı ama NİYE!!!

       

      4289513-middle-earth-shadow-of-mordor-7.thumb.jpg.4b5815bc0d93f30061af7548a20965dd.jpg                              middle-earth-shadow-of-mordor-domination.thumb.jpg.d2fe3d5763cf8c4f278ac4a9a0331a37.jpg

      Bu oyuna puanım 85/100

      Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Bir sonraki incelememe dek görüşmek üzere.